4.4 C
Zagreb
Utorak, 29 studenoga, 2022

Prvi koraci prema novom biltenu

LOMIMO PREDRASUDE

Četverogodišnja suradnja ŠPUD-a i Klasične gimnazije nastavlja se i u 2019. godini pa je tako u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna 26. ožujka održana radionica „Radimo medij zajedno“.

Uz pomoć udruge Kurziv, a pod vodstvom Luje Parežana i Martine Domladovac STVARAMO MEDIJ ZAJEDNO. Doduše, tek smo na početku. 🙂

Trodijelna radionica pod vodstvom Martine Domladovac i Luje Parežanina započela je prošloga utorka. U prvome su bloku učenici obiju škola mogli naučiti nešto novo o novinarstvu i medijima. Glavna je svrha radionica pokretanje tiskanog biltena koji će u potpunosti oblikovati učenici dviju škola, a s pomoću udruge Kurziv na portalu kulturpunkt nudi im se izlazak u javnost. Učenici su se složili da će iskoristiti ovu priliku kako bi slomili sve predrasude o svojim školama i učenicima koji ih pohađaju. Na takav način imamo priliku učiti jedni od drugih, razmjenjivati iskustva i okušati se u novim ulogama urednika, ilustratora, novinara, dizajnera, fotografa i stvarati svoj vlastiti bilten.

Naravno, ovo je tek početak naših radionica. Na drugoj radionici koja će se uskoro održati počet ćemo s osmišljavanjem koncepta za bilten koji bi trebao ugledati svjeto dana krajem ove školske godine. Isto tako, treba naglasiti da ovo nije jednogodišnji projekt nego početak dugoročnije suradnje i ovim bi biltenom škole razvile još jedan vid suradnje, a tiskao bi se jedan broj svakoga polugodišta. Na taj bi se način ne samo našim učenicima, nego i svima drugima, predstavio rad obiju škola i sve najbolje što naše škole mogu ponuditi svojim učenicima.

FOTO: Vladimir Bogovčić

 

Andrea Pavlešen
Andrea Pavlešen
Andrea je velika ljubiteljica znanstvene fantastike i voli čitati u slobodno vrijeme.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

OZNAKE

nAJNOVIJI ČLANCI