Zelena akcija u Močvari

ZELENA MOČVARA

Događaj su organizirali Zelena akcija i klub Močvara, a koji se sastojao od cjelodnevnog druženja za učenike, učenice, profesore i profesorice, a odvio se u okviru projekta  Škole održivosti.
Program održan 19. listopada sastojao se od četiri dijela. Prvi dio bio je rezerviran za upoznavanje i razmjenu ideja sudionika projekta Škole održivosti. U drugome dijelu programa prikazan je film “Koga je briga” koji je bio otvoren za javnost. Treći dio programa bila je izložba učeničkih radova iz triju škola (Klasična gimnazija Zagreb, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna i Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok).

PRVI NASTUP KLASIČARSKOG BENDA TWO BY TWO

Posljednji dio programa bio je koncert četiri benda. Bendovi koji su nastupali bili su TWObyTWO, bend koji se sastoji od učenika Klasične gimnazije Zagreb, a članovi benda su Fran Košpić (vokal i gitara), Mateja Martinec (bas gitara), Filip Mandušić (bubnjevi) i Borna Srbljanin (gitara). Bend je svirao obrade popularnih pjesama poput “Otherside” (RHCP), “Seven Nation Army” (The White Stripes) i druge poznate pjesme. Nakon njih nastupao je bend Cassia koji se sastoji od desetak članova koji sviraju samo udaraljke, a bend je svojim zapadnoafričkim ritmom i stilom uspio rasplesati ljude. Treći bend koji je nastupao bio je Them Moose Rush, mladi bend iz Bjelovara koji se sastoji od tri člana. Bend je po žanru prog-rock-pop-space-noise trio i svirali su svoje pjesme poput Dumadu Honey, Lethal Dose of Pretty, Dark Sun i mnoge druge. A kao šećer na kraju nastupao je glavni bend te večeri Kandžija i gole žene koji je također izvodio svoje pjesme. Kandžija se bavi hip-hop i rap-glazbom, a neke od pjesama koje ste mogli čuti bile su Nema labavo, Kruva masti paprike i mnoge druge poznate pjesme. Za afterparty bio je zadužen bend Neügodna kolektiv.

Više o događaju pogledajte u videoreportaži.

 

FOTO: Jelena Dizdar