Skijaški izlet

Uživanje na francuskom snijegu

Na ovogodišnji Knock out snow festival koji je održan od 31. prosinca 2022. do 7. siječnja 2023. otputovalo je 24 učenika Klasične gimnazije pod vodstvom profesora Krešimira Ditsa i Matka Jurinovića. Snow festival izuzetno je popularan među učenicma te je ove godine okupio rekordnih 2500 srednjoškolaca iz cijele Hrvatske.

Uspomene za cijeli život

Skijanje za srednjoškolce održano je na iznimno sunčanom skijalištu Les Orresu u Francuskoj, a učenici su mogli sudjelovati u početničkoj, srednjoj i naprednoj školi skijanja i boardanja. Osim u 100 kilometara osunčanih skijaških staza različite zahtjevnosti (skijalište ima zelene, plave, crvene i crne staze), učenici Klasične gimnazije i mnogih drugih srednjih škola su mogli uživati u besplatnom klizanju, svakodnevnim koncertima, kupanju u otvorenim i zatvorenim bazenima, rollercoasteru i monogim drugim zabavnim i zanimljivim aktivnostima. Vrijeme je skijašima bilo naklonjeno: tjedan je bio sunčan, a sve su staze bile sjajno uređene i otvorene što je sudionicima omogućilo neometano uživanje u zimskim radostima. Na skijalištu se također moglo pronaći mnogo kafića, restorana i suvenirnica.

Jedna od popularnih aktivnosti je ski party organiziran na stazi tijekom kojega se mladi skijaši druže i stvaraju nova prijateljstva

Nakon tjedna provedenog na snijegu tijekom kojega su mogli uživati u druženju s vršnjacima iz cijele Hrvatske i stvaranju uspomena za cijeli život svi su se klasičari bez ozljeda i s pohvalama vratili kućama.

FOTO: Krešimir Dits