Velik uspjeh na županijskoj smotri LiDraNo

Nestrpljivo iščekivana odluka o prolasku na državnu razinu

Petero klasičara koji su svojim samostalnim radovima plasirali na županijsku razinu LiDraNa te skupni scenski nastup s nestrpljenjem su dočekali saznati prolaze li dalje i hoće li predstaviti svoje radove i na državnoj razini smotre. Okrugli stolovi literarnog te novinarskog stvaralaštva ove godine održali su se u prostorima Prirodoslovne škole Vladimira Preloga. Izvedbe samostalnih dramsko-scenskih nastupa održane su u Satiričkom kazalištu Kerempuh, a Kazalište Vidra ugostilo je učenike sa skupnim scenskim nastupima. Smotra se odvijala od ponedjeljka, 27.veljače do petka, 3.ožujka.

Nijanse su odlučile o sudbini naših novinara

Od dva novinarska rada učenika Klasične gimnazije na našu se žalost nijedan nije plasirao na državnu razinu. Kako su članovi komisije tvrdili ,,Prikaz filma Bones and All Luce Gaudagnina” autorice Tatiane Lipovčan nijanse su dijelile od prijedloga za poziv na sljedeću razinu, no konkurencija je jednostavno bila prejaka te su radovi učenika ostalih škola zauzeli mali broj mjesta na popisu radova koji predloženi za poziv na posljednju, državnu razinu smotre. Povjerenstvo je također istaknulo kako su intervjui prevladavali među novinarskim radovima pa tako ni intervju učenice Leonarde Litve ,,Obilježavanje dana gitare” nije uspio nadmašiti mnoštvo intervjua prijavljenih na smotru.

Časopis MI koji je predstavljala glavna urednica Tara Duralija postigao je veliki uspjeh te je predložen za prolaz na državnu razinu u kategoriji školskih digitalnih časopisa. Članovi komisije pohvalili su izgled te raznovrsnost objavljenih članaka i redovito ažuriranje časopisa.

Nimalo iznenađujući uspjesi u kategoriji scenskih nastupa

Čudesan svijet Vidrićeve poezije osvojio je žiri te je Suvremena dramska skupina izborila prolazak na državnu razinu

Naši klasičari ponovno su najveći uspjeh postigli u kategoriji dramsko-scenskih nastupa što nimalo ne iznenađuje s obzirom na raširenost dramskog i umjetničkog izričaja u našoj školi. Od samostalnih nastupa na državnu razinu plasirao se monolog iz drame ,,Galeb” koji je izveo Niko Trogrlić pod mentorstvom Darija Budimira. Skupni nastup ,,Čudesni svijet Vidrićeve poezije” koji su sa svojim mentorom Darijem Budimirom pripremili članovi suvremene dramske skupine Klasične gimnazije Petra Plavšić, Maša Pećarina, Franka Mikolaci, Nika Adriana Marijanović, Petra Špoljar, Niko Trogrlić, Andrej Švaco, Mak Ibrahimpašić, Filip Felja i Matko Brzica također se našao na popisu jednih od najboljih nastupa te je izborio prolaz na državnu razinu smotre LiDraNo.

FOTO: Pia Diklić